Wel Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

De Voordelen van het Gebruik van een Spijkermat

Wat is een Spijkermat?

Een spijkermat, ook wel bekend als een acupressuurmat of spijkermatras, is een uniek hulpmiddel dat wordt gebruikt voor ontspanning, stressvermindering en pijnverlichting. Het bestaat uit een platte mat met duizenden kleine plastic spikes die lijken op spijkers. Deze spikes oefenen druk uit op verschillende acupressuurpunten van het lichaam wanneer je erop gaat liggen. Hoewel het idee van op een mat vol spijkers liggen misschien intimiderend klinkt, biedt het gebruik ervan tal van voordelen voor de gezondheid en het welzijn.

Verbeterde Circulatie en Ontspanning

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een spijkermat is de verbetering van de bloedcirculatie. De kleine spikes oefenen druk uit op de acupressuurpunten in je lichaam, waardoor de bloedstroom wordt gestimuleerd. Dit kan helpen bij het verminderen van spanning en pijn, en het bevorderen van een gevoel van diepe ontspanning. Wanneer je op de mat ligt, kan je merken dat je spieren ontspannen en dat je je algemeen rustiger en meer kalm voelt.

Pijnverlichting

Spijkermatten worden vaak gebruikt voor pijnverlichting, met name bij rugpijn, nekpijn en spierspanning. De spikes oefenen druk uit op de pijnlijke gebieden en stimuleren de afgifte van endorfines, de natuurlijke pijnstillers van het lichaam. Dit kan helpen om ongemak te verminderen en de pijn te verzachten. Regelmatig gebruik van een spijkermat kan de pijnverlichting verbeteren en de algehele flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam bevorderen.

Stressvermindering

In onze drukke en stressvolle levens kan het gebruik van een spijkermat een effectieve manier zijn om stress te verminderen. De spikes van de mat stimuleren de afgifte van endorfines en bevorderen een gevoel van ontspanning en kalmte. Daarnaast kan het gebruik van een spijkermat helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren. Door het verminderen van stress en spanning, kan het lichaam beter ontspannen en tot rust komen, wat een goede nachtrust bevordert.

Verbeterde Energie en Vitaliteit

Wanneer je regelmatig gebruikmaakt van een spijkermat, kan het je energieniveau en vitaliteit verbeteren. De stimulatie van de acupressuurpunten op de mat activeert de doorstroming van energie door het lichaam, waardoor je je energieker en meer verkwikt kunt voelen. Dit kan vooral nuttig zijn na een lange dag werken of bij vermoeidheid.

 

Kijk voor de beste spijkermatten en meer inspiratie op flowee.

https://www.flowee.nl/pages/gebruik-spijkermat