Wel Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Voorbereid aan het werk gaan

Je kent het vast wel; je gaat naar het werk, maar je bent vergeten die ene snack en natuurlijk je lunch de dag ervoor klaar te maken. Hierdoor zit je met een droge boterham, terwijl je collega’s genieten van een heerlijke maaltijd. Ook jij kunt dat, maar hoe? Het vergt enige voorbereiding, maar het resultaat is de moeite waard voor die heerlijke lunch.

 

Begin eenvoudig

Misschien ben je zo iemand die voor vier personen kookt terwijl je eigenlijk alleen woont. Er blijft altijd wat over. In plaats van het weg te gooien, kun je gebruik maken van meal prep bakjes. Zo kun je eenvoudig je maaltijd bewaren en blijft het vers voor de volgende dag. Hierdoor kun je extra genieten van die heerlijk gekookte maaltijd.

 

Voor de iets gevorderden

Naast het bewaren van kliekjes voor de volgende dag, kun je dit ook naar een hoger niveau tillen. Het vergt wat tijd en planning, maar het resultaat is zeker de moeite waard. Begin met het maken van een lijstje van wat je wilt klaarmaken. Verzamel de juiste ingrediënten, en een bezoek aan de supermarkt met een voorbereide lijst helpt zeker.

 

Aan de slag

Eenmaal in de keuken, nadat je alles hebt verzameld wat je nodig hebt, transformeer je in de keukenprinses. Verwarm de oven voor, snijd alle groenten en breng het water alvast aan de kook.

Nu je alles hebt voorbereid, wordt het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan in de keuken. Verhit een pan met een beetje olie, en begin met het aanbraden van je ingrediënten. Laat de heerlijke geuren de keuken vullen terwijl je met zorg de kruiden toevoegt voor extra smaak.

 

Terwijl je gerecht pruttelt op het fornuis, kun je ondertussen de oven gebruiken om bijvoorbeeld aardappelen te roosteren of een ovenschotel voor te bereiden. Zorg ervoor dat je aandacht hebt voor elk detail en proef tussendoor om te controleren of de smaken in balans zijn. Het multitasken gaat verder wanneer je gelijktijdig de groenten stoomt en de saus bereidt. Het draait allemaal om timing, dus wees attent op de klok terwijl je verschillende elementen van je maaltijd perfectioneert.

 

Zodra alles klaar is, neem de tijd om je culinaire creatie mooi te presenteren op borden of in de meal prep bakjes. Geniet van het voldane gevoel dat je krijgt wanneer je in de koelkast kijkt en weet dat je voor de komende dagen heerlijke, zelfbereide maaltijden hebt.