Wel Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Verzorg je nagels met deze handige producten!

Het verzorgen van je nagels is een belangrijk onderdeel van je algehele schoonheidsroutine. Gezonde en goed verzorgde nagels zien er niet alleen mooi uit, maar kunnen ook bijdragen aan je zelfvertrouwen. Als je last hebt van mycose op de nagels, zoals kalknagels, zijn er speciale producten beschikbaar die kunnen helpen bij de behandeling en verzorging ervan. In dit artikel zullen we ingaan op mycose op de nagels en twee handige producten, Excilor kalknagel en mycose op de nagels.

Wat is mycose op de nagels?

Mycose op de nagels, ook bekend als kalknagels, is een veelvoorkomende aandoening die wordt veroorzaakt door schimmelinfecties. Deze schimmels nestelen zich onder de nagel en kunnen leiden tot verkleuring, verdikking en broosheid van de nagel. Kalknagels kunnen ongemak en zelfbewustzijn veroorzaken, maar er zijn behandelingsopties beschikbaar om ze te verzorgen en te genezen.

Oorzaken van mycose op de nagels

Mycose op de nagels kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

 • Blootstelling aan vochtige omgevingen, zoals zwembaden, sauna’s en douches.
 • Slechte voet- en handhygiëne.
 • Verminderde bloedcirculatie naar de nagels.
 • Verzwakt immuunsysteem.
 • Het dragen van strakke schoenen of sokken die de luchtstroom beperken.

Excilor kalknagel: effectieve behandeling voor kalknagels

Excilor kalknagel is een effectieve behandeling die speciaal is ontwikkeld om kalknagels te behandelen. Het product bevat een unieke formule die de schimmel bestrijdt en de nagelstructuur herstelt. Excilor kalknagel is eenvoudig aan te brengen met behulp van een handige applicator en heeft een snelle droogtijd. Het dringt diep door in de nagel en creëert een ongunstige omgeving voor de schimmel, waardoor de nagel gezonder en sterker wordt.

Mycose op de nagels: natuurlijke behandelingsopties

Naast medicinale behandelingen zijn er ook natuurlijke behandelingsopties beschikbaar voor mycose op de nagels. Enkele handige producten zijn:

 • Nagelolie met tea tree olie: Tea tree olie heeft antischimmel- en antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van schimmelinfecties op de nagels. Breng een paar druppels nagelolie met tea tree olie aan op de aangetaste nagels en masseer zachtjes in.
 • Appelazijn: Appelazijn staat bekend om zijn schimmelwerende eigenschappen. Meng gelijke delen appelazijn en water in een kom en week je nagels er ongeveer 15 minuten in. Herhaal dit dagelijks totdat de symptomen verbeteren.

Tips voor het verzorgen van je nagels

Hier zijn enkele handige tips voor het verzorgen van je nagels:

 • Houd je nagels schoon en droog: Was je handen en voeten regelmatig en droog ze grondig af, vooral tussen de tenen en vingers.
 • Knip je nagels op de juiste manier: Knip je nagels recht af en vermijd te korte nagels, omdat dit het risico op ingegroeide nagels vergroot.
 • Hydrateer je nagels en nagelriemen: Gebruik een nagelriemolie of een vochtinbrengende crème om je nagels en nagelriemen gehydrateerd te houden.
 • Draag ademende schoenen en sokken: Kies schoenen en sokken gemaakt van ademende materialen om vochtophoping te voorkomen.
https://kalknagelbehandelen.nl/mycose-nagels/