Wel Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Wanneer heeft je kind kindertherapie nodig?

Ieder kind voelt zich wel eens lastig of verdrietig. Meestal gebeurt dit enkel gedurende een bepaalde periode en waaien deze gevoelens vanzelf voorbij. In sommige gevallen loopt het kind echter tegen een muur aan en krijgt hij of zij geen controle over zijn gemoedstoestand. In dit geval is het een goed idee om over kindertherapie na te denken. Tijdens deze therapie leren de kinderen hoe ze met hun sociale of emotionele problemen kunnen omgaan en hoe ongemakkelijke situaties kunnen verwerken.

Mogelijke oorzaken van emotionele of sociale problemen

Bij kindertherapie denkt men meteen aan gedragsproblemen. Er zijn echter diverse redenen waarom je kind therapie nodig heeft. Zo kan een kind met innerlijke conflicten te maken krijgen. Deze stress kan door een bepaalde situatie, zoals een echtscheiding of problemen op school, ontstaan. In sommige gevallen is het echter niet meteen duidelijk waarom het kind zich zo voelt en gaat men tijdens de therapie op zoek naar het probleem. Verder kan onder- of overpresteren ook problematisch zijn voor kinderen. Zeker hoogbegaafde kinderen voelen zich vaak niet begrepen en weten niet hoe ze dit moeten aanvaarden.

Wat is het doel van kindertherapie?

Het doel van kindertherapie is om het kind weer zelfvertrouwen te geven en om de relatie met de buitenwereld te verbeteren. De therapie richt zich niet op het bestrijden van de problemen, maar op het leren omgaan met bepaalde situaties. Heel wat kinderen vinden het erg moeilijk om over hun gevoelens te praten. Kindertherapie maakt gebruik van spel en creativiteit. Op deze manier is het voor de kinderen gemakkelijker om zich te uiten en kunnen ze hun gevoelens beter weergeven. De ouders kunnen beter met hun kinderen communiceren en krijgen een duidelijk beeld van de wereld waarin hun kindjes zich bevinden.

Het ideale centrum voor kindertherapie in Amersfoort

Om het gewenste resultaat te bereiken, is het wel belangrijk dat je een erkend centrum uitkiest. Als je op zoek bent naar kindertherapie in Amersfoort, dan kan je bijvoorbeeld bij Invivo Kids terecht. Dit is een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen met jarenlange ervaring. Ze beschikken over een ruim team van psychologen, jeugdpsychiaters en andere specialisten. Ze gaan erg systematisch te werk, waardoor ze de problemen van de kinderen snel kunnen erkennen. Deze efficiënte aanpak maakt van Invivo Kids het centrum voor kindertherapie in Amersfoort!

https://invivokids.nl/