Wel Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hoe worden wallen onder de ogen verwijderd?

Wallen onder de ogen kunnen voor veel mensen een storend en vermoeid uiterlijk geven. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk om wallen te verminderen. In dit artikel leggen we uit hoe de meest voorkomende behandelingen werken.

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollig huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. Bij deze ingreep wordt er een kleine incisie gemaakt in de huid onder de wimperrand, waardoor het teveel aan huid en vetweefsel kan worden verwijderd. Het resultaat van een ooglidcorrectie is blijvend. Het resultaat van een ooglidcorrectie is blijvend. Hierdoor kan een oogliftcorrectie helpen. Na de ingreep kan er sprake zijn van zwelling en blauwe plekken, maar deze verdwijnen meestal na enkele dagen. 

Fillers

Een andere manier om wallen onder de ogen te verminderen is door middel van fillers. Bij deze behandeling wordt er hyaluronzuur of collageen in de huid onder de ogen geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de huid strakker wordt en dat de wallen minder zichtbaar zijn. Fillers hebben een tijdelijk effect en moeten na enkele maanden opnieuw worden ingespoten. Het voordeel van fillers is dat er geen operatie nodig is en dat de behandeling snel en vrijwel pijnloos kan worden uitgevoerd.

Laserbehandeling

Een derde optie is een laserbehandeling. Bij deze behandeling wordt er met een laser energie in de huid onder de ogen gebracht, waardoor de huid strakker wordt. Het voordeel van een laserbehandeling is dat er geen operatie nodig is en dat de behandeling snel en vrijwel pijnloos kan worden uitgevoerd. Het nadeel is dat het resultaat van een laserbehandeling niet zo langdurig is als bij een ooglidcorrectie.

Conclusie

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om wallen onder de ogen te verminderen of te verwijderen. Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep die een effect kan hebben, terwijl fillers en laserbehandelingen een tijdelijk effect hebben. Welke behandeling het meest geschikt is, hangt af van de oorzaak en de omvang van de wallen. Het is daarom altijd belangrijk om advies te vragen aan een ervaren en deskundige arts.