Wel Gezond
Image default
Verslavingen

Haarverlies? Wat doe je ertegen?

Dit is uiteraard iets wat veel vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen maar haar uitval is uiteraard een zeer negatief iets. Het is natuurlijk niet fijn dat als je een jonge man bent en je begint te merken dat je gaat lijden aan haarverlies, waardoor het juist lijkt dat je toekomstig kaal gaat worden. Om ervoor te zorgen dat jij dit niet gaat worden is het waarschijnlijk geen slecht idee om te onderzoeken te doen naar producten die er juist voor zorgen dat jouw haar of sneller groeit, of juist ervoor zorgt dat de vitamine in jouw haarzakjes goed gevoed zijn. Vaak zullen producten als locerin of coffeïne shampoo er dan voor zorgen dat jij jouw haar kunt behouden.

Maak gebruik van accessoires om te bedekken

Het is uiteraard mogelijk om uw beginnende kalende hoofd te bedekken met hoofd accessoires als bijvoorbeeld beanies of petten. Wellicht hoeven we juist deze producten niet alleen maar te gebruiken om door die hoofd lichtelijk kaal wordt, maar tevens ook omdat dit wellicht bij jouw kledingstijl past van die dag. Mocht dit juist het geval zijn dan is dit waarschijnlijk ook een goed toeval. Als je bijvoorbeeld hebt gemerkt dat het beginnend proces van haaruitval voornamelijk zich afspeelt op de achterkant van jouw hoofd, dan is wellicht het gebruik van een beanie wellicht de juiste oplossing. Tevens is het ook vaak belangrijk om gebruik te maken van coffeïne shampoos of producten als losse rein die ervoor zorgen dat uw haarzakjes goed gevoed zijn en dat u minder snel kaal wordt.

Is het gevaarlijk om kaal te worden?

Nee, je hoeft je geen zorgen te maken dat dit wellicht te maken heeft met een onderliggende ziekte, over het algemeen worden heel veel mannen vanaf een jaar of 30 sneller kaal. Dit proces heeft er uiteraard mee te maken of je jouw hoofdhuid goed hebt behandeld met producten als locerin of met het gebruik van een coffeïne shampoo en uiteraard heeft dit natuurlijk ook sterk te maken met jouw genen. Is het namelijk zo dat er een aantal familieleden van jou kaal zijn dan is er uiteraard een kans dat dit genen óók in jouw DNA zit, hierdoor zou het kunnen zijn dat het kaal worden dan ook in jouw toekomst zit