Wel Gezond
Image default
Seniorengezondheid

Tip: Uitvaartverzekering op jonge leeftijd afsluiten

Het afsluiten van een verzekering, met het doel om de kosten van je uitvaart te dekken. Heb je deze verzekering nodig? Het is in ieder geval niet verplicht zoals de zorgverzekering dat wel is. Maar het kan wel verstandig zijn, hierbij de belangrijkste aandachtspunten.

 

Wat is een uitvaartverzekering?

De gegevens van deze persoonsgebonden verzekering wordt omschreven als een uitvaartpolis. En met deze polis worden de kosten voor je uitvaart (deels) gedekt. Er komen namelijk nogal wat kosten om de hoek kijken, zoals het opbaren, een rouwauto, de kist, uitvaartdienst en diverse andere mogelijkheden. Maar er zijn 2 verschillende polissen, met het kenmerk ‘diensten’ en ‘kapitaal’. 

De diensten

Bij deze polis, bekend als de naturapolis,  kies je voor een vastgesteld aantal diensten. Voorbeelden hiervan van de rouwauto, overlijdenskaarten, bedankkaartjes voor na de uitvaart, standaard kist en bloemen.

Het dienstenpakket vertegenwoordigd een vaste waarde. Bij DELA is dat op dit moment € 6.200.

Kapitaal

Zoals de naam al prijsgeeft, het gaat hierbij om geld. De uitkering in kapitaal komt direct beschikbaar bij het overlijden en is volledig vrij besteedbaar. Het voordeel hiervan is dat er meer vrij keuzes ten opzichte van de naturapolis. Het is gewoon duidelijk hoeveel geld er beschikbaar is. Is het bedrag nog te laag, dan volgt er een eigen bijdrage. 

De kosten van de uitvaartverzekering.

Het is vanzelfsprekend dat een hoger verzekerd bedrag resulteert in een hogere premie. Voor circa 10 euro per maand heb je een goede polis (circa € 8.000 dekking). De kapitaalverzekering is enkele euro’s per maand duurder. 

Maar er is een veel grotere factor op de hoogte van de premie. En deze factor is de leeftijd van de verzekerde. Het is namelijk zo dat je LEVENSLANG DEZELFDE PREMIE BLIJFT BETALEN. Ten minste tot je 85e levensjaar. Daarna kan het zo zijn dat de polis doorloopt en er geen premie meer hoeft te worden afgedragen. En omdat je levenslang dezelfde premie blijft betalen is het op jonge leeftijd afsluiten véél voordeliger dan op late leeftijd.

Jongvolwassenen zijn het voordeligst uit

Zoals gezegd is de leeftijd een belangrijke factor. En daarom kies je er het beste voor om tussen je 18e en 30e levensjaar een polis te kiezen. Dan ben je voor een vaste lage premie ervan gegarandeerd dat er voldoende geld beschikbaar is om je begrafenis of crematie naar wens te laten verlopen.

 

Uitvaartverzekering vergelijken

Er zijn eigen weinig tot geen websites die geschikt zijn om met modules de uitvaartverzekering te vergelijken. Dat wil zeggen, veel spelen met vergoedingen en dergelijke om tot de beste uitvaartverzekering voor jou uit de bus te komen.

Daarom heeft Zorgvergelijker zelf onderzoek gedaan waarbij DELA en MONUTA het beste uit de bus komen. Bekijk de uitvaartverzekering vergelijken pagina op Zorgvergelijker. Laat je hier verder adviseren en beslis dan of je een polis wilt afsluiten, of toch liever zelf een spaarpotje in eigen beheer opbouwt.