Wel Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Panko past perfect bij Aziatische gerechten

Panko is een van die ingrediënten die je echt in huis moet hebben als je een Aziatisch gerecht gaat maken. Het is een van de basis ingrediënten die je dan echt in huis wilt halen, vooral als je van crunch en frituur houdt. Panko is een soort paneermeel, deze kun je op vlees, groentes en nog veel meer strooien om het knapperiger te maken. Je kunt de gerechten met panko bakken, koken of frituren en dan heb je heerlijk knapperig eten gemaakt. Panko zorgt ervoor dat er een lekkere korst rondom het eten zit. Panko lijkt een beetje op paneermeel, maar is naar onze mening beter omdat het krokanter en luchtiger is. 

 

Hier kun je panko voor gebruiken

Je kunt panko bij veel recepten gebruiken, namelijk bij vlees, kip, groentes en nog veel meer. Je bestuift dan de producten met een beetje bloem, haalt ze door een ei dat is losgeklopt en legt het eten daarna in een bord vol met panko. Als alles bedekt is met die heerlijke panko kun je het gaan frituren of bakken. Dan wordt het eten, zoals vlees of groente met panko, lekker knapperig. Serveer dit bijvoorbeeld met een lekker sausje of met rijst of groentes. Panko is voor veel te gebruiken en daarnaast een handig ingrediënt aangezien het lang goed zal blijven in de voorraadkast. Dat allemaal voor een voordelige prijs. 

 

Bezoek Aziatische winkels voor de beste panko

Panko wordt op veel plekken verkocht, zo ook in de supermarkt waar je dit kan vinden tussen de paneermeel. Wil je zeker zijn dat je goede panko koopt? Breng dan een bezoekje aan een Aziatische supermarkt voor de beste panko. In de Aziatische supermarkten kun je de beste panko vinden en vaak worden deze verkocht in grote verpakkingen waar je nog lang mee kunt doen. Daarnaast kun je in de Aziatische supermarkt meteen kijken voor goede stukken vlees, vis of verse groentes. 

 

Gerelateerde artikelen

4x interessante feiten over groenlipmossel

EV-verkoopstijging van 57,5%