Wel Gezond
Image default
Voeding

Biologische honing? Dit zijn de voordelen

In je zoektocht naar honing zijn er tientallen mogelijkheden. Dit bijenproduct is verkrijgbaar in heel veel soorten, waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Wanneer je zoekt naar topkwaliteit natuurlijke honing is het een aanrader om voor biologische honing te kiezen. Ben je benieuwd naar de voordelen van biologische honing? Hier lees je alles wat je moet weten over deze honing en ontdek je jouw mogelijkheden voor de aanschaf van topkwaliteit honing.

Dit moet je weten over biologische honing

Biologische honing is honing dat in een beschermd natuurgebied is geproduceerd. Bij biologische honing kun je ervan uit gaan dat de honing uit een gebied komt waar in een straal van 5 tot 7 kilometer geen industrie of niet-biologische landbouw voorkomt. De bijen halen daarnaast de nectar uit natuurgebieden en niet-genetisch gemanipuleerde planten. Ook overwinteren de bijen op hun eigen honing en worden ze niet extra gevoed met suikerwater. Verder wordt biologische honing koud verwerkt, in tegenstelling tot veel andere honing.

Alle voordelen op een rij

Biologische honing moet aan verschillende voorwaarden voldoen om het label ‘biologisch’ te krijgen. Steeds meer mensen kiezen voor biologische honing omdat het een stuk gezonder is, maar ook omdat je te maken krijgt met verschillende andere voordelen. Ontdek hier de belangrijkste voordelen van biologische honing:

  • Betere smaak: doordat het hele proces natuurlijk gaat en de honing koud wordt verwerkt is de smaak van biologische honing een stuk meer uitgesproken. Ook kies je voor een meer gezonde honing waarbij geen voedingsstoffen verloren gaan.

  • Strenge controle: niet iedere imker kan zomaar biologische honing produceren. Door de strenge controle kies je met biologische honing echt voor kwaliteit en een puur natuurproduct.

  • Veel soorten: van acaciahoning en bloemenhoning tot berghoning en heidehoning. Je hebt de keuze uit heel veel soorten honing die op biologische wijze is geproduceerd.