Wel Gezond
Image default
Apotheek

Gebruik maken van een AGA apotheek

Wanneer gaat u naar een apotheek of drogist?

Tussen een drogist en een apotheek zit een wezenlijk verschil. Dat merkt u wanneer u een keelontsteking heeft en daarvoor uw huisarts heeft bezocht. De huisarts zal u eerst onderzoeken om te kijken wat hij of zij aan u voor medicijnen kan meegeven. U krijgt van de huisarts een bewijs mee waarop staat welke medicijnen u bij de aangewezen apotheek kunt ophalen. Als u in Apeldoorn woont, dan moet u naar de apotheek Apeldoorn gaan. U moet met het verwijsbriefje niet naar de drogist gaan, want daar doen ze niets mee. Wanneer u bijvoorbeeld tandpijn heeft en daarvoor een pijnstiller wilt gebruiken, dan kunt u daarvoor naar de drogist gaan. Daar heeft u geen verwijsbriefje van de huisarts voor nodig. Wanneer u bij de drogist Apeldoorn aan de kassa de pijnstillers afrekent, dan zal er altijd gevraagd worden of u nog extra uitleg nodig heeft voor het gebruik van de pijnstillers. De medicijnen van de drogist, zijn zelfs bij een verkeerd gebruik niet gevaarlijk voor uw gezondheid. Er zullen ook bij een verkeerd gebruik geen levensbedreigende situaties ontstaan. Een drogist is een winkel waar u veel verschillende producten kunt kopen. Het zijn vooral lichaamsverzorgende producten die u bij een drogist koopt.

Gebruik maken van de apotheek Apeldoorn

Als u met uw lichamelijke klachten naar de huisarts gaat, dan zult u eerst grondig onderzocht worden. Wanneer hij denkt te weten waardoor de klachten ontstaan, kan hij daarvoor de juiste medicijnen uitschrijven. De medicijnen die door de huisarts zijn voorgeschreven, moet u bij de apotheek Apeldoorn halen. In veel gevallen worden de medicijnen die door de huisarts worden voorgeschreven door de zorgverzekeraar vergoed.

Wanneer gaat u naar een van de AGA apotheken?

AGA apotheken zijn gemakkelijk, omdat u hierbij terecht kunt bij een aparte apotheek of een drogist. De AGA apotheek Apeldoorn (Apotheek Groep Apeldoorn) bestaat uit een apotheek en drogist. In het apotheek gedeelte van de winkel kunt u de medicijnen ophalen die de huisarts heeft voorgeschreven. Daarna kunt u, als u nog lichaamsverzorgende producten nodig heeft zoals, lippenstift of haarlak naar de drogist gaan. Doordat u voor beide zaken een AGA apotheek kunt bezoeken, is dat voor u alleen maar gemakkelijk. De medicijnen van de drogist, moet u rechtstreeks aan de kassa afrekenen. Zorg er dus voor dat als u naar een drogist gaat altijd voldoende geld bij u heeft om af te kunnen rekenen

https://www.aga-apotheken.nl/