Wel Gezond
Image default
Gewichtsverlies

Wil je van overtollige buikvet af? Zo doe je dat!

Elk mens heeft vet in zijn of haar lichaam. Geen vet hebben is ongezond en kan zelfs gevaarlijk zijn, maar te veel vet is ongezond! Wil je weten hoe je jouw vetpercentage kunt verlagen? Je leest het hieronder!

Hoe ontstaat buikvet?

Vet heeft meerdere functies zoals, energie opslaan, warmte en het beschermen van onze organen. Dat we vet opslaan hebben we te danken aan onze verre voorouders. Toen mensen nog als nomaden leefden, wisten we nooit zeker wanneer onze volgende maaltijd zou komen. Daarom heeft ons lichaam geleerd om vet op te slaan als energiereserves voor het geval dat we langdurig zonder eten moesten overleven. In deze tijd kennen de meeste mensen in de Westerse samenleving geen voedsel tekorten of schaarste. We hebben zelfs zoveel voedsel dat er veel meer mensen sterven aan de gevolgen van ongezond eetgedrag dan aan honger.

Waarom is buikvet niet gezond?

Iedereen heeft een beetje vet nodig. Overtollig vet is echter ongezond en vaak ongewenst. Opgehoopt orgaanvet zijn actiever dan actiever dan vetweefsel op andere plekken van je lichaam. Deze vetcellen produceren hormonen. Ook beïnvloeden ze de opname van insuline in het bloed en wordt het cholesterolgehalte verhoogt. Dit kan leiden tot een te hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes. Daarnaast kun je als je te veel buikvet hebt kampen met een laag zelfbeeld, schaamte, slaapproblemen, angstgevoelens, depressie, ademhalingsproblemen en een verlaagde weerstand.

Onderhuids vet en orgaanvet

Er zijn twee verschillende soorten vet. Orgaanvet, dat zich ophoopt rondom de organen en onderhuids vet, dat zich ophoopt tussen de huid en het spierweefsel.

Orgaanvet zorgt voor een buikje bij mannen. Bij vrouwen slaat het op de heupen en bovenbenen. Te veel orgaanvet is ongezond. Dit vet kan zorgen voor een lijst met gezondheidsklachten waar je “u” tegen zegt!

Zo kom je van je overtollige buikvet af:

Als je van je buikvet af wil, moet je bewegen, veel water drinken en gezond eten en drinken. Het is onmogelijk om een plek uit te kiezen op je lichaam en daar specifiek aan te werken. Als je van je buikvet af wilt, zul je het hele lichaam moeten aanpakken. Als je het lastig vind om dat helemaal zelf te doen kun je altijd een personal trainer in jouw omgeving zoeken. Kom je uit Haarlem? Dan kies je een personal trainer in Haarlem. Kom je uit Amsterdam? Dan zoek je een trainer in Amsterdam! Je kunt ook tips vragen in de sportschool aan werknemers of andere sporters.

Trainen om buikvet te verbranden

Veel mensen denken hierbij aan hardlopen of fietsen. Natuurlijk zijn dit goede manieren om te bewegen, maar als je snel resultaat wil boeken en effectief vet wil verliezen, dan is de snelste manier om dat te doen krachttraining. Je lichaam verbrand met niets zoveel dan met krachttraining.

Voeding om af te vallen

Wat moet je eten om af te vallen? Je moet proberen om onder je caloriebehoefte te blijven met wat je eet. De gemiddelde caloriebehoefte van een man is 2500 calorieën en de gemiddelde caloriebehoefte van een vrouw bedraagt 2000 calorieën per dag. Wanneer je meer calorieën verbrand dan je inneemt, val je af. Andere tips rondom voeding om af te vallen zijn:

  • Drink veel water. Dit maakt het makkelijker voor het lichaam om afvalstoffen af te voeren.
  • Eet veel eiwitten. Eiwitten zijn een belangrijke bouwsteen voor spieropbouw. Ook geven eiwitten je snel het gevoel dat je vol zit.
  • Eet geen snelle koolhydraten. Suikerhoudende producten zoals frisdrank, vruchtensappen, chocolade, pizza, friet en snoep zijn natuurlijk uit den bozen als je wil afvallen.
  •  Eet niets uit de frituur. Chips, friet, gefrituurde kip, frikandellen en kroketten bevatten transvetten. Dit zijn het soort vetten waar mensen verhoogde cholesterol, hartklachten en obesitas van krijgen.

Geen alcoholische dranken. Alcohol maakt een zuur aan in je lichaam die als nare bijwerking heeft dat je lichaam stopt met het verbranden van vetcellen. Dit is onder andere waarom je sneller hevige trek krijgt in ongezond voedsel als je gedronken hebt. Daarnaast is je lever druk bezig met het verwerken van die alcohol en voel je je daardoor suf en moe.

https://www.pwpersonaltraining.nl/