Wel Gezond
Image default
Fitness

Personal trainer worden? Volg een NASM opleiding

Personal trainer worden door een opleiding te volgen? Steeds meer mensen kiezen ervoor om personal trainer te worden. Dat is niet zo gek, want de vraag naar personal trainers is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Lijkt het je leuk om mensen te ondersteunen bij het behalen van sportieve doelen? Dan is het misschien wel iets voor jou om de opleiding tot personal trainer te volgen.

Waarom personal trainer worden?

Momenteel is er ontzettend veel vraag naar professionele coaches, trainers en instructeurs. Omdat het zo populair is kun je makkelijk aan klanten komen. Je zou aan de slag kunnen gaan bij een sportschool. Je kunt er ook voor kiezen om eigen baas te zijn. Als je er voor kiest om eigen baas te zijn kun je je eigen uren kiezen, wat voor veel mensen een voordeel is.

Een opleiding volgen bij Sport & People

Bij Sport & People kun je de NASM Personal trainer opleiding volgen. Dit is een erkende opleiding waarbij je na afloop ontzettend veel vaardigheden onder de knie zult hebben. De opleiding is op verschillende locaties van Sport & People in Nederland te volgen. Wel heb je een vooropleiding nodig (Fitnesstrainer A of ander relevant diploma). Als je twijfelt over je vooropleiding, kun altijd even contact opnemen met Sport & People voor meer informatie.

Personal trainer

De Personal trainer NASM is een level 4 opleiding. NASM staat voor National Academy of Sports Medicine. Dit systeem is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Tijdens de opleiding leer je onder andere het samenstellen van programma’s voor cliënten en het doen van testen en metingen. Daarnaast zul je les krijgen in voeding, gedragsverandering en hoe je het beste klanten kunt vinden.

Hoe lang duurt de opleiding personal trainer?

De duur van de opleiding is ongeveer 6 maanden. De studiebelasting zal 172 uur zijn. Daarvan zijn 3,5 uur examens en 7 lesdagen. Daarnaast kun je rekenen op 96 uur zelfstudie en een stage van 40 uur. De opleiding tot personal trainer van Sports & People start op meerdere momenten per jaar.

Is het nodig om een opleiding te volgen?

Iedereen kan in principe voor zichzelf beginnen. Maar of dat de slimste keuze is? Waarschijnlijk niet. Je zult namelijk veel minder snel serieus genomen worden door potentiële klanten en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarnaast is het zo dat je mensen in gevaar kunt brengen omdat je niet over de juiste kennis beschikt. Er komt ontzettend veel kijken bij het beroep personal trainer. Daarom is het volgen van een opleiding ten zeerste aan te raden.