Wel Gezond
Image default
Onderwijs

Soorten kinderfietsen die op de markt verkrijgbaar zijn

Soorten kinderfietsen die op de markt verkrijgbaar zijn

Fietsen is een gezonde bezigheid en daarom willen veel ouders een fiets voor hun kind kopen als verjaardagscadeau voor hun kind. Je vindt vele soorten kinderfietsen op de markt die segmenten hebben of kunnen worden gecategoriseerd op vorm of gegroepeerd op leeftijd van het kind. Daarom moet je meer weten over de kinderfiets zelf. Fietsfabrikanten maken veel soorten fietsen die bepaalde marktsegmenten hebben. Die typen gaan van fietsen voor kinderen tot fietsen die als vervoermiddel kunnen worden gebruikt. Sterker nog, er zijn ook fietsen waarmee je in bergachtige gebieden kunt rijden. Dit zal ouders zeker een beetje in de war brengen als ze een fiets voor hun kind willen kopen. Hieronder volgen daarom enkele soorten fietsen op basis van hun vorm.

3-wielige fiets

Het eerste type voor kinderfietsen is een driewielfiets die bestaat uit een fiets met een ouderlijke duwer of een fiets zonder duwer. Meestal is een driewielfiets met duwstang zeer geschikt voor lopende kinderen die nog niet kunnen fietsen. Dit komt omdat alle controle over de fiets door de ouders wordt gecontroleerd met een duwer. Je kind hoeft alleen maar de voeten comfortabel op het pedaal te rusten en kan zo ontspannen zitten. Er is ook een plek waar je een rugzak fietstas kunt opbergen waarin de spullen van je kind zitten, zoals melk of kindervoeding. als je kind honger heeft, kun je meteen een maaltijd maken.

Loopfiets

De volgende fiets is een loopfiets, die geschikt is voor kinderen van 2-4 jaar die goed beginnen te lopen. Dit type fiets is bedoeld als hulpmiddel om het evenwicht van kinderen te trainen en natuurlijk de grove motoriek van kinderen te stimuleren zodat hun groei beter wordt. Het is heel anders dan de meeste fietsen in het algemeen. Je zult geen pedaal zien om op de fiets te trappen en ook geen ketting. Dit komt omdat de loopfiets de kracht van de kindervoeten gebruikt om deze fiets te kunnen verplaatsen. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over de veiligheid van deze fiets, want hij is ontworpen en aangepast aan de leeftijd van het kind zodat hij veilig is tijdens het gebruik.

Spacescooter

De volgende heet een spacescooter. Hoewel het niet in de vorm van een fiets is, kan het toch worden gebruikt als hulpmiddel om het evenwicht van kinderen te trainen of de motorische vaardigheden van kinderen te stimuleren. Spacescooters zijn inmiddels een trend onder kinderen. Een spacescooter neemt je kind mee alsof je in de lucht zweeft. Dit komt omdat dit type scooter heel anders is dan reguliere scooters. Je kind hoeft zijn voeten niet op de grond te duwen om deze step als een gewone step te kunnen verplaatsen. Het wordt aangedreven door het “Pump and Go” -systeem, dus kinderen hoeven alleen afwisselend op de voor- en achterkant te drukken alsof ze aan het pompen zijn om vooruit te kunnen gaan. Het is dit voordeel dat dit voertuig zeer gebruiksvriendelijk maakt, zelfs als je kind een rugzak heren draagt.

2-wielige fiets

Het laatste type is de 2-wielfiets voor kinderen die al goed in balans zijn en goed kunnen trappen. Deze fiets kan door kinderen worden gebruikt als vervoermiddel als ze willen gaan spelen of naar school gaan. Deze fiets is net als fietsen voor volwassenen, maar in een kleinere maat. Er kan dus worden gezegd dat dit het type fiets voor kinderen is voordat ze overstappen op fietsen voor volwassenen.