Wel Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Zo zorg jij voor voldoende beweging

Zo zorg jij voor voldoende beweging

 

Wanneer de vakantie weer voor de deur staat, is het natuurlijk wel fijn dat jij in een mooi lichaam in je freya bikini op het strand of aan het zwembad kunt verschijnen. Omdat veel mensen zich dit vaak pas enkele weken voordat ze daadwerkelijk vertrekken realiseren, is het bijna een onmogelijke opgave om dit nog te kunnen realiseren. Toch is het ook zonder al te veel beweging mogelijk om gedurende het hele jaar door een gezond en fit lichaam te hebben. Door te regelmatig te bewegen en goed op te letten wat je eet, zal je zien dat de kilo’s er in razend tempo af zullen vliegen. Wil jij weten hoe, dan hebben wij een aantal tips voor je.

 

Begin met bewegen

 

Voor wie zegt dat hij of zij geen tijd heeft om te bewegen, is dit vaak een smoes omdat ze onzeker zijn en bang zijn dat ze het niet kunnen. Iedereen heeft immers wel een half uur per dag tijd om iets aan beweging te doen. Ook al is het maar een eindje wandelen, beweging is beweging. Desnoods sta je iedere dag een half uur eerder op, zodat je wel aan je dagelijkse beweging kunt komen. Daarnaast zijn er nog allerlei andere manieren die ervoor zorgen dat jij voldoende beweegt. Zo kun je een keer vaker de auto laten staan als je naar de winkel gaat. Of loop je een extra rondje met de hond. Ook tijdens de pauze op het werk kun je in plaats van in de kantine te blijven zitten gezellig met je collega’s een eindje gaan wandelen. 

 

Pak wat vaker de fiets

 

Uiteraard is het niet voor iedereen mogelijk om met de fiets naar het werk te gaan, maar met de komst van de elektrische fiets is het heel gemakkelijk om eens wat vaker naar het werk te gaan met je fiets. Zo kun je wat vaker de auto laten staan, wat daarentegen dan ook weer goed is voor het milieu en zorg je zelf voor wat extra beweging. Je kunt prima beginnen met één keer per week en dit naarmate de tijd vordert steeds verder uitbouwen totdat je uiteindelijk meerdere dagen per week de fiets pakt. Waar je in de sportschool getracht wordt een sport bh te dragen, hoeft dat op de fiets natuurlijk niet. Je kunt dus gewoon je normale wacoal bh en kleding dragen. Uiteraard is het aan jezelf of je dan kiest voor een bh met beugel of je voorkeur uitgaat naar een bh zonder beugel.