Wel Gezond
Image default
Schoonheid

De toekomst van tanden bleken met PAP

Een gezonde, witte glimlach is voor velen belangrijk. Toch is tanden bleken niet zonder risico’s. Sommige methoden kunnen het tandglazuur beschadigen en gevoeligheid of irritatie veroorzaken. Gelukkig zijn er nu tand bleek strips met een whitening formule op basis van PAP die juist bevorderlijk is voor de gezondheid van je tanden. In dit artikel leggen we uit waarom PAP een veilige en effectieve manier is om je tanden te bleken.

Wat is PAP?

PAP staat voor ftalimidoperoxycapronzuur. Recent onderzoek heeft aangetoond dat PAP veilig gebruikt kan worden voor tanden bleken. Dit stofje is revolutionair ten opzichte van haar schadelijke voorganger: peroxide.

Hoe werkt tanden bleken met PAP?

PAP werkt door middel van oxidatie, waarbij de pigmenten die voor verkleuring zorgen, worden afgebroken. Dit proces zorgt ervoor dat je tanden witter worden zonder dat het glazuur wordt beschadigd. Anders dan bij sommige andere methoden, dringt PAP niet door in het glazuur en beschadigt het ook niet de dentine, het laagje onder het glazuur.

PAP is veilig voor je tandglazuur

Een van de grootste voordelen van PAP is dat het veilig is voor je tandglazuur. Dit in tegenstelling tot sommige andere methoden, waarbij het bleekmiddel het glazuur kan beschadigen. Het bleken van tanden met PAP is daarom een veilige manier om je tanden te verhelderen. Je kunt het zonder zorgen thuis gebruiken.

PAP veroorzaakt geen gevoeligheid of irritatie

Een ander voordeel van PAP is dat het geen gevoeligheid of irritatie veroorzaakt. Dit in tegenstelling tot sommige andere methoden, waarbij het bleekmiddel kan zorgen voor gevoelige tanden en pijnlijk tandvlees. Met PAP kun je zelf tanden bleken zonder vervelende bijwerkingen, en met als resultaat natuurlijk wittere tanden.

PAP zorgt voor een geleidelijke verheldering van je tanden

Met PAP kun je je tanden geleidelijk en veilig verhelderen. Anders dan bij sommige andere methoden, waarbij je tanden in korte tijd een stuk witter worden, is het effect van PAP subtieler. Dit betekent dat je tanden niet meteen opvallen als je begint met bleken, maar geleidelijk verhelderen. Hierdoor is het resultaat natuurlijker en minder opvallend.

Hoe gebruik je PAP voor het bleken van je tanden?

PAP wordt vaak geleverd in de vorm van een tandpasta of mondwater. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het beste resultaat. Over het algemeen wordt aangeraden om de tandpasta of mondwater twee keer per dag te gebruiken, gedurende een aantal weken. Na verloop van tijd zul je merken dat je tanden witter worden.