Wel Gezond
Image default
Schoonheid

Gezonde snacks voor onderweg

Gezonde snacks voor onderweg

Wie veel onderweg is, kan wel wat tips voor gezonde snacks gebruiken. Het zorgt ervoor dat de vette gevulde koeken onaangeroerd blijven. 

Je kent het vast wel. De hele dag hard gewerkt. Onderweg naar huis met de auto nog even tanken en dan is de verleiding groot. Als er geen boterhammen meer in de aktetas zitten, lonkt het schap in het tankstation, gevuld met chocoladerepen, zakjes chips, gevulde koeken. 

Wees die verleiding voor door ’s morgens genoeg gezonde snacks mee te nemen van huis. Je kunt ze makkelijk zelf maken. En ze zijn echt heel lekker. Ook handig als je gaat sporten trouwens, want ook dan kan de trek toeslaan. Dan is het zaak dat je gezonde snacks in je sporttas stopt, waar je je na een flinke training tegoed aan kunt doen. Hier volgt een aantal tips. 

Bananenbrood

Bananen over? Maak dan eens zelf bananenbrood. Het vult goed en is gezond. Zeker als je het zelf maakt zonder suiker. Online zijn er meerdere recepten voor te vinden. Met twee rijpe bananen en bijvoorbeeld wat havermout, kom je al een heel eind. 

Wortels met hummus

Hummus is hip, maar ook lekker en gezond. Het zit vol vitaminen en vooral eiwitten. Een goede snack na een dag hard werken of een paar uur sporten bestaat uit wortels met hummus. Je kunt humus natuurlijk zelf maken. Met bijvoorbeeld kikkererwten of pompoen. Je kunt het ook in de supermarkt kopen. Je legt het voor het grijpen op de bijrijdersstoel. 

Noten

Een handje noten is enorm gezond. Kies voor de ongezouten en ongebrande varianten. Er zit wel wat vet in, maar als je het bij een handje laat, is het een goede snack. En ook dat beetje vet heb je nodig. Walnoten, amandelen. Allemaal prima! 

Yoghurt met fruit

Of je nu kiest voor sojayoghurt of Griekse yoghurt. Het is heel geschikt als tussendoortje met bijvoorbeeld een beetje fruit of honing erdoor. Stukjes appel, banaan, blauwe bessen. Het maakt zo’n kom met yoghurt tot bijna een taartje. Neem het vlak voordat je weer naar huis rijdt. Heb je voorlopig voldoende aan. 

Rijstwafels

Rijstwafels zijn een prima tussendoortje. Dat kruimelt wet wat in de auto, maar het is beter dan een gevulde koek. Doe er wat spread op naar keuze of een beetje pindakaas. Dat moet je dan wel op kantoor even smeren, want als je dat er de hele dag op laat zitten, wordt het een kleffe boel. Maar dan heb je ook wat. Heerlijk! 


Al deze gezonde tussendoortjes kun je natuurlijk ook prima mee op reis nemen. Een snack onderweg is dan zo gepakt en als je met de trein reist, is dat ook heel gemakkelijk. Denk niet; ik red me wel. Dan kom toch dat moment dat je trek krijgt en ‘foute’ dingen gaan kopen. Zorg er altijd voor dat je iets bij je hebt. Verpak het in een handig en goed afsluitbaar doosje of papieren zakje en stop het in je reistas. Kost echt geen moeite, en het is lekker en gezond.