Wel Gezond
Image default
Dier

Paardenvoer van TOP kwaliteit

Alleen de juiste paardenvoeding voor je paard bij Equilin

Telt voor jouw paard ook alleen maar het beste? Ben je op zoek naar hoogwaardige paardenvoer dat volledig gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke inzichten? Dan ben je bij Equilin aan het juiste adres! Equilin staat aan de basis voor ‘Het Nieuwe Voeren’. Een visie die steeds meer paardenbezitters, maneges en dierenartsen omarmen omdat de resultaten van dit dieet ontzettend goed zijn. Equilin paardenvoer en supplementen moet je ook niet vergelijken met de traditionele paardenvoer in de winkel. Want onze voedingszakken zijn afgestemd aan de hoeveelheid ruwvoer die een paard eet. Dit vormt namelijk de basis van een gezond dieet voor een paard. ‘Het Nieuwe Voeren’ heeft aangetoond dat een paard namelijk tot wel 2 maal zijn lichaamsgewicht aan ruwvoer tot zich moet nemen voor een voldaan gevoel én om de juiste hoeveelheid vitamines, mineralen en energie tot zich te nemen. Door deze toename in ruwvoer moet het krachtvoer daarop aangepast worden. Equilin voeding voor paarden zijn dusdanig samengesteld dat ze geen extra toegevoegde suikers hebben en zo natuurlijk mogelijke basis hebben zodat het paard niet teveel energie binnenkrijgt.

Voedingsbehoefte berekenen met voedingsadvies voor paarden

Om erachter te komen hoeveel energie je paard op dit moment binnenkrijgt is het verstandig een analyse te laten uitvoeren door de specialisten van Equilin. Daarom kan iedereen gratis en vrijblijvend een voedingsadvies aanvragen via de website met een aantal specifieke vragen zodat we op basis hiervan een goede schatting kunnen geven hoe de energiebehoefte nu is en wat het advies vanuit onze kant zou zijn als je zou overstappen op voedingsproducten en supplementen van Equilin.

Wil je echter een zeer nauwkeurige voedingsadvies voor je paard, dan adviseren wij ook een ruwvoer analyse te laten doen. Omdat ruwvoer per locatie kan verschillen, dat weer onderhevig is aan allerlei externe factoren, kan een ruwvoer analyse hele goede inzichten bieden in de kwaliteit van de ruwvoer en de hoeveelheid voedingsstoffen die erin zitten. Daarna kun je een hele goede krachtvoer en supplementen dieet samenstellen bij Equilin. Zo breng je het paardenwelzijn naar een hoog niveau!

Alles over paardenwelzijn in het handboek ‘Het Nieuwe Voeren’

Voor een optimaal voer management van jouw paard heeft drs. Annette van Weezel – eigenaresse van Equilin – een heel uitgebreid handboek geschreven en gepubliceerd waarin ze volledig de diepte in gaat in de materie van voeding, paardenwelzijn en de juiste hoeveelheden vloer. Na haar wetenschappelijk onderzoek is zij tot de conclusie gekomen dat de ruwvoernorm achterhaald was – namelijk 1kg hooi per 100kg lichaamsgewicht. Dit moet anders! Inmiddels is de algemene geaccepteerde norm dan een paard minstens de dubbele hoeveelheid ruwvoer nodig heeft om zijn lichaam gezond te houden en een tevreden gevoel te hebben. Want van nature eet een paard zelfs nog veel meer ruwvoer!

Een gezond paard begint met een gezonde darmflora

De maag van een paard is ontzettend belangrijk voor de algemene gezondheid. De darmflora speelt hierbij een cruciale rol. Om deze altijd rustig en in balans te houden, dient aanvullende paardenvoer ook aangepast te worden op die extra hoeveelheid ruwvoer zodat paarden en pony’s niet te dik worden en gezond blijven. Extra ruwvoer bekent namelijk extra suikers en koolhydraten en dat vergeten paardenhouders nog weleens. Alle Equilin producten zijn hierop aangepast en zelfs meervoudig gekroond waaronder met een HIP award als ‘kantelaar’ van de sector.

Paardenvoeding online kopen

Voor het kopen van paardenvoer en supplementen zoals glucosamine voor het paard en electrolyten drank van de beste kwaliteit kun je 24/7 online shoppen bij Equilin. Hierbij hebben we zelfs aantrekkelijke abonnementen zodat je nooit zonder voer komt te zitten. We hanteren gratis verzending in Nederland vanaf 2 zakken voer en je kunt veilig online betalen met iDeal of creditcard. Wil je persoonlijk voeradvies of heb je vragen over ons assortiment of voorwaarden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

https://equilin.eu/