Wel Gezond
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Rooming in ziekenhuis bedden voor familieleden

Soms is het nodig dat je als familielid van een patiënt wat vaker aanwezig bent. Je vader, moeder of kind verblijft in het ziekenhuis of in een zorginstelling en heeft last van angst, onrust of verwardheid. Dan kan het helpen als er een extra bed in de kamer wordt geplaatst, zodat je je dierbare dag en nacht kan bijstaan. Hiervoor zijn speciale rooming in ziekenhuis meubels ontwikkeld.

Moderne rooming in ziekenhuis zit- en slaapmeubels

Met name ’s avonds of in de nacht kan een patiënt extra aandacht nodig hebben. Met rooming in ziekenhuis meubilair kun je blijven slapen. Je maakt dan gebruik van de badkamer en het toilet die zich op de kamer van je zieke familielid bevinden. Linnengoed ontvang je van het ziekenhuis, maar een pyjama en toiletartikelen breng je zelf mee. De moderne rooming in banken en stoelen zijn heel comfortabel. Zo zijn er speciaal ontworpen slaapbanken en stoelen die je overdag gebruikt om op te zitten en die ’s nachts het nodige comfort bieden om ontspannen te slapen.

Hoe werkt rooming in?

Rooming in wordt toegepast bij ernstig zieke volwassen patiënten, maar ook bij kinderen die hun ouders nodig hebben. De aanwezigheid van een familielid of verzorger helpt negatieve emoties draaglijker te maken. Als je kiest voor rooming in, dan is het natuurlijk belangrijk om ook je eigen rustmomenten te pakken. Je voert dagelijks een gesprek met de verpleegkundige die verantwoordelijk is voor je zieke familielid en je geeft het aan als de zorg te belastend voor je is. Over het algemeen kan er één persoon tegelijk blijven slapen en kan je de zorg afwisselen met een ander familielid of een vriend.

Weldoordachte rooming in meubels en medische stoelen

Medisch meubilair moet gebruiksvriendelijk, veilig en comfortabel zijn en een goede ondersteuning bieden aan de zorg. Ook moet het eenvoudig te reinigen zijn en niet te veel onderhoud vragen. Een van de bedrijven die zich richt op het ontwerpen en maken van rooming in ziekenhuis meubilair is VAB uit Zwolle. De banken, slaapstoelen, slaapsofa’s en vouwbedden zijn met zorg ontworpen en worden zeer positief ontvangen door personeel en gebruikers. Bij de ontwikkeling van het meubilair is goed geluisterd naar zorgmedewerkers uit instellingen, die ervaring hebben met het gebruik in de praktijk. Het team van VAB ontwerpt ook meubilair op aanvraag, zoals medische stoelen en behandelwagens.

https://www.vab.nl/