Wel Gezond
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Zo houd je je werknemers gezond

Dat gezonde werknemers goede werknemers zijn, hoef je wellicht niet eens uitgelegd te krijgen. Gezond staat voor minder verzuim en meer plezier op het werk. Immers is het fijner werken als iemand zich gezond voelt. Wil jij gezonde werknemers dan zijn hier enkele handige tips voor jou.

Maak gebruik van hr analytics

Met hr analytics houd je via een app een vinger aan de pols over het welzijn van de werknemers. Niet om te controleren, maar om te bekijken hoe de situatie op het werk zo geoptimaliseerd kan worden dat een werknemer zich goed blijft voelen op het werk. Met hr analytics verklein je dus het risico voor een werknemer op bijvoorbeeld een burn-out. Dat is ook de reden waarom hr analytics zowel voor de werkgever als voor de werknemer een fijne tool is.

Houd goed contact

De mensen zijn je kapitaal. Daar moet je het van hebben. Als je niet betrokken bent bij je kapitaal, waarom zou het kapitaal dan bij jou betrokken zijn? Als je weet wat er speelt of als je in ieder geval door een goede people manager weet wat er speelt, dan kun je pas aan gaan voelen wat je werknemers van jou nodig hebben om optimaal hun werk te doen, gezond te zijn en gelukkig te zijn.

Faciliteer gezondheid

In onze maatschappij is gezondheid helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Met als gevolg dat gezondheid ook achteruitgaat. Vergis je niet, meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht. Dat was in de jaren zeventig nog wel anders. Niet alle veranderingen zijn vooruitgang. De hoeveelheid en de bereikbaarheid van fastfood, de komst van de auto en de vele beeldschermen zorgen ervoor dat beweging en gezond eten nu met meer moeite moet worden verkregen.

Als je dus bewegen en gezond eten vanuit je bedrijf kunt stimuleren. Bijvoorbeeld door korting te bieden voor sporten of gratis fruit aan te bieden in de kantine, dan heb je in ieder geval al een begin.

https://www.everybodyfrank.com/hr-analytics-wat-waarom/