Wel Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Wat u moet weten over binnenhonden-potjes

Wat u moet weten over binnenhonden-potjes

Of u nu zindelijkheidstraining geeft in de vrieskou of een oudere hond heeft die niet op tijd de deur uit kan om te plassen, een hondentoilet kan zeer nuttig zijn voor uw huishouden. Hoewel u uw hond nog steeds moet trainen om buiten naar het toilet te gaan, zijn deze oplossingen voor binnenshuis nog steeds geschikt voor moeilijke situaties zoals appartementen of koud weer.

Hondenpotjes voor binnen

Hoewel het geen vervanging is voor het trainen van uw hond om buiten naar het toilet te gaan, kunnen hondenpotties voor binnen nuttig zijn voor puppy’s die zindelijk worden of oudere honden die zichzelf niet lang kunnen vasthouden. U moet uw hond ook leren om op de juiste manier zijn behoefte te doen, zodat hij daarna geen ongelukjes meer maakt. Hier zijn enkele dingen om te overwegen voordat u er zelf een aanschaft.

Soorten binnenhonden-potten

Er zijn verschillende soorten hondenpotties voor binnen, waaronder kunstgras, echt gras en puppy-padhouders, afhankelijk van wat het beste bij uw levensstijl past.

  • Kunstgras: Deze pads zien eruit en voelen (bijna) aan alsof u in de natuur gaat plassen en maken de overgang van binnen naar buiten gemakkelijker. Deze hebben meestal een drainagelaag waar vloeistoffen in lopen, maar moeten regelmatig gewassen worden om nare geurtjes te voorkomen.
  • Echt gras: Sommige merken leveren je je eigen persoonlijke grasveld voor binnen, waar je huisdier zich op kan ontlasten. Dit is een milieuvriendelijke en natuurlijke optie, maar het gras moet na verloop van tijd worden vervangen en u loopt het risico dat er ongedierte in de mat terechtkomt.
  • Puppy Pad houder: Deze creëren een aangewezen, stevig en minder rommelig gebied om uw training pads te houden. Vaak zijn ze er in unieke vormen, zodat pootjes kunnen plassen zonder rommel te maken, en ze hebben zelfs technische voorzieningen, maar daardoor zijn ze wel iets duurder.

Maat

Het is belangrijk om zowel uw ruimte als uw hond op te meten om er zeker van te zijn dat het in uw ruimte zal werken, vooral als u een groter dier hebt. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om op een comfortabele manier hun behoefte te doen, net als buiten.

Schoonmaken

Het is van essentieel belang dat u uw binnenpot goed schoonmaakt om te voorkomen dat ziektes zich verspreiden of dat er een geur blijft hangen. Dit betekent meestal dat herbruikbare onderleggers dagelijks moeten worden gewassen of dat een trainingsonderlegger moet worden vervangen als hij verzadigd is.

Vaak gestelde vragen

Werken hondentoiletten binnenshuis?

Met de juiste training kan een hondentoilet binnenshuis worden gebruikt om zijn behoefte te doen als u niet thuis bent of als hij niet op tijd buiten kan komen. Het is een geweldige manier om ongelukken te voorkomen.

Stinken binnenpotten?

Kortom, ja als u ze niet regelmatig schoonmaakt of vervangt. Voor uw eigen bestwil en die van uw hond is het een goed idee om ze net zo schoon te houden als een kattenbak.

Wat zet u in een hondenpotje?

Zet een binnenpotje ergens neer waar uw hond er goed bij kan. Zo vermijdt u mogelijke ongelukken.