Wel Gezond
Image default
Fitness

Thuis vet verbranden met een crosstrainer

De crosstrainer is een ongekend populair fitness toestel. Dit toestel kom je ongetwijfeld tegen in zo ongeveer elke sportschool. De crosstrainer is een ware vetverbrander. Dit maakt het een ideaal toestel voor iedereen die de ambitie heeft om wat kilo’s kwijt te raken. Dat je er zo snel vet mee verbrandt komt doordat de crosstrainer zowel je armen als je benen in beweging brengt. Dit zorgt ervoor dat je extra calorieën verbrand en maakt de crosstrainer anders dan andere fitnesstoestellen die maar één deel van je lichaam in beweging brengen. Met dit soort toestellen bedoelen we de hometrainer, de spinningfiets, de loopband en de traploper. Dit zijn uitstekende apparaten voor een cardio workout maar brengen alleen je benen in beweging.

Omdat je er zo snel mee kunt afvallen is de crosstrainer de laatste jaren bezig aan een opmars bij mensen thuis. Dit wordt mede versneld doordat er steeds meer betaalbare crosstrainers voor thuis op de markt verschijnen. Waar je vroeger nog duizenden euro’s betaalde voor een professionele crosstrainer heb je tegenwoordig al een model voor enkele honderden euro’s. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer crosstrainers voor thuis worden aangeschaft.

Een crosstrainer voor thuis kopen

Als je een crosstrainer voor thuis gaat kopen dan kom je er al snel achter dat de keuze vrij uitgebreid is. Tegenwoordig heb je de keuze uit talloze modellen van verschillende merken. Elk model is ook weer anders in uitvoering, stevigheid en belastbaarheid, technische snufjes en natuurlijk de prijs. Een instapmodel heb je al voor een paar honderd euro. Wil je een professionele crosstrainer? Dan kost dit je al snel een paar duizend euro.

Bij het kopen van een crosstrainer voor thuis is het verstandig om goed onderzoek te doen naar de verschillende modellen. Je wil wel thuis komen met een model wat perfect bij jou past. Maar hoe weet je nou of een crosstrainer bij je past?

Bepaal het budget

Allereerst is het verstandig om een budget te bepalen. Net als bij allerlei andere producten is duurder vaak beter. Als je vooraf niet bepaalt wat je budget is loop je het risico meer uit te geven dan je eigenlijk wil. Wees met het bepalen van een budget wel realistisch en vergelijk het met de kosten van een sportschool.

Stel, je gaat naar de sportschool om daar aan cardiotraining te doen. Een abonnement op de sportschool kost je 25 euro per maand. Dit betekent dat je ongeveer 300 euro per jaar zult betalen voor de sportschool.

Stel je koopt een crosstrainer en kunt je abonnement opzeggen, dan bespaar je deze 300 euro. De levensduur van een crosstrainer is ongeveer 8 jaar. Kortom, als je crosstrainer goedkoper is dan 8 x 300 = 2400 euro dan bespaar je geld.

Wil je meer weten over waar je op moet letten bij het uitkiezen van een crosstrainer voor thuis? Kijk dan op de website van fitnesstoestelkopen.nl.  

https://fitnesstoestelkopen.nl/