Wel Gezond
Image default
Fitness

Wat is moderne dans?

Je wilt beginnen met stijldansen en je hebt gehoord over moderne dans. Maar wat is moderne dans nu eigenlijk? Deze vraag krijgen we vaker. Voordat je je inschrijft voor een dansles van moderne dans, vertellen wij je waarom deze dansstijl zo leuk is!

 

Moderne dans bewegingen

Van origine is de moderne dans een dansvorm die is ontstaan uit klassiek ballet. Waar het bij ballet vooral aankomt op het heel precies en strak uitvoeren van alle oefeningen, voer je deze bewegingen bij moderne dans op een lossere manier uit. Hierbij voer je vloeiende bewegingen uit, waarbij tegelijkertijd je armen meebewegen op een elegante manier.

 

Hoe is de moderne dans ontstaan?

De moderne dans is ontstaan in de 20ste eeuw. Deze dans ontwikkelde zich met name in Europa en in de Verenigde staten. Mensen wilden graag hun gevoelens en gedachten uitdrukken en braken daardoor met de strengere dansstijlen. Inmiddels heeft de moderne dans zelfs alweer een opvolger die de postmoderne dans wordt genoemd.

 

Wat maakt de moderne dans zo leuk?

Deze dansstijl heeft gewoon alles. Wil je snel en langzaam dansen? Moderne dans heeft het beiden! Maar ook wanneer je graag emoties wilt uiten in bewegingen. Niet alles hoeft perfect en strak. De oefeningen mogen los en je mag je emotie erin leggen. Lekker je ei kwijt kunnen in het dansen. Dat is toch wat je wil?

 

Moderne dans leren

Wil je de moderne dans leren? Dan adviseren wij je om eens een proefles te nemen bij een dansschool. Meld je aan voor een moderne dans workshop of cursus en ontdek het zelf. Binnen no-time leer jij hoe je moderne dans moet uitvoeren en of het iets voor je is.

 

Neem een proefles!

Ben jij naar aanleiding van deze blog helemaal enthousiast geworden om moderne dans te gaan uitproberen? Schrijf je dan nu in voor een les moderne dans en je wilt nooit meer stoppen!

https://www.swing-inn.nl/lessen/moderne-dans/