Wel Gezond
Image default
Thuisgezondheid

Je meditatie verbeteren? Kies voor een meditatiekussen

Mediteren is een heerlijke manier om even helemaal tot jezelf te komen. En hoewel mediteren op heel veel manieren mogelijk is, heb je zeker invloed in hoe je het voor jezelf extra aangenaam kunt maken. Of je nu aan nidra yoga doet of andere vormen van yoga of meditatie: een van de opties is de aankoop van een meditatiekussen. Goede meditatiekussens zorgen ervoor dat je niet alleen een goede houding aanneemt, maar ook dat je fysieke klachten kunt verminderen. Wil je regelmatig mediteren? Dan is het slim om een goed meditatiekussen aan te schaffen. Hier lees je alles over meditatiekussens en ontdek je wat voor jou de beste keuze is!

Wat zijn meditatiekussens?

Meditatiekussens zijn speciale kussens die je kunt gebruiken tijdens het mediteren. Vooral wanneer je net begint met mediteren, zul je merken dat je behoefte hebt aan een goede basis. Dit is wat een meditatiekussen jou kan bieden. Een meditatiekussen is vooral een aanrader wanneer je op de platte grond of in een stoel gaat mediteren: het is dan lastig om rechtop te zitten, wat weer negatieve gevolgen heeft voor je rug. Je kunt natuurlijk ook liggend mediteren op een yogamat. Ieder lichaam is anders en dit betekent dat je op een aantal zaken moet letten in de aanschaf van een meditatiekussen:

  • Vorm: het kussen moet passen bij de zithouding. Een halve maan kussen past bijvoorbeeld goed bij de kleermakerszit, terwijl een rond kussen past bij de Japanse seiza houding.  

  • Hoogte: een meditatiekussen moet de juiste hoogte hebben zodat het jouw lichaam kan ondersteunen.

  • Materiaal: jouw meditatiekussen moet prettig aanvoelen, niet te hard en niet te zacht zijn. Ook de slijtvastheid en onderhoud zijn belangrijke aandachtspunten.

  • Design: de kleur van het kussen is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het kan prettig zijn om een kleur te kiezen die past in de ruimte waar je mediteert.