Wel Gezond
Image default
Thuisgezondheid

Minder pijnklachten door een bezoek aan podoloog

Niemand staat er al te vaak bij stil hoeveel belasting onze voeten dagelijks te verduren krijgen. Als we u zeggen dat u op een leven ongeveer vier keer de hele wereld rondstapt, zet dit toch wel even aan het denken. Onze voeten doen gewoon wat ze moeten doen, en pas als we pijn of ongemakken ondervinden, trekken we aan de alarmbel. De podoloog Zaanstad helpt zowel curatief als preventief met allerhande voetklachten.

Wat is podotherapie?

Podotherapie betekent letterlijk voettherapie en spitst zich toe op alle problemen die voortkomen uit een afwijking aan de voeten, een verkeerde voetenstand of een onaangepast looppatroon. De hiervoor aangehaalde oorzaken leiden op termijn tot pijn, ongemak en een verminderde flexibiliteit van voornamelijk voeten, knieën, heupen, enkels en rug. Deze gebieden zullen de professionele medische aandacht van podoloog Zaanstad krijgen in de behandeling van de klachten.

Om in Nederland als podoloog te mogen werken, moet een kandidaat de paramedische bacheloropleiding volgen en moet hij ingeschreven zijn bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

Met welke klachten kunt u bij podoloog Zaanstad terecht?

Verkeerdelijk wordt vaak aangenomen dat enkel specifiek voetproblemen en -klachten het werkterrein van podoloog Zaanstad zijn. Dit is echter te eng genomen wat betreft de te behandelen klachten. Niet alleen klachten aan de voeten zelf, maar alle klachten die voortkomen uit een afwijking aan de voeten zijn werk voor podoloog zaanstad.

Een afwijking aan de voeten, een verkeerde voetenstand en een verkeerd looppatroon kunnen ook problemen aan de knieën, rug en heupen veroorzaken. Het is de taak van de podoloog om de oorzaak aan de voeten op te sporen en te behandelen om de symptomen die er het gevolg van zijn weg te nemen of te verminderen. Wie klachten ondervindt die mogelijk het afkomstig zijn vanuit de voeten, kan maar beter een afspraak maken bij podoloog Zaanstad om opnieuw pijnvrij en zonder ongemakken rond te stappen.

De behandelingen van podoloog Zaanstad

Podoloog Zaanstad combineert verschillende therapieën om tot optimale resultaten te komen en zo aan de ene kant pijn en ongemakken weg te nemen of te verlichten en aan te andere kant klachten in de toekomst te voorkomen.

Medical taping

Door het aanbrengen van een elastische tape worden de spieren op zo een manier ondersteunt dat ze een sneller herstelproces kennen en minder belasting ondervinden.

Zooltherapie

Een afwijking aan de voeten wordt door podoloog Zaanstad gecorrigeerd door middel van podotherapeutische inlegzolen. Deze worden op maat gemaakt en specifiek aan de afwijking aangepast om overbelasting en blessures tot een minimum te herleiden. Het gebruik van een 3D scan van de voet laat toe om echt millimeterwerk te realiseren en iedere afwijking aan te pakken.

Strekoefeningen

Naast het behandelen van de klachten op zich, is ook het werken aan de flexibiliteit, de beweeglijkheid en de bloedcirculatie een taak van podoloog Zaanstad. Hiervoor worden aan de patiënt oefeningen aangeleerd die makkelijk thuis kunnen uitgevoerd worden en die complementair zijn aan de initiële therapievorm.

Hoe kunt u bij podoloog terecht?

Een afspraak maken bij podoloog Zaanstad kunt u doen na verwijzing van uw eigen arts, maar u kunt er ook op eigen initiatief. Zorgverzekeringen kunnen voor een terugbetaling wel vragen dat er een verwijzing is, dit kunt u beter vooraf navragen bij uw verzekeringsmaatschappij om niet voor onverwachte kosten te komen.