Wel Gezond
Image default
Alternatief

Alles wat je moet weten over hottubs

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker, hottubs. Een hottub is goed voor het herstel van het lichaam, maar het is buiten alle fysieke voordelen ook erg comfortabel. Een hottub is als het ware een kleinen warm zwembad waarin je vaak met meerdere mensen kan zitten en gezellig wat kunt drinken of waarin je een beetje kunt bijpraten met iedereen. Het is echter wel een vrij dure aankoop, je betaalt veel voor een hottub vanwege het materiaal en onderhoud maar het levert erg veel voordelen op. 

Hoe kom je aan een hottub?

Een hottub kun je niet overal kopen. Toch zijn er genoeg plekken en winkels waar je de verschillende hottubs wel kan kopen of huren. Zo kan je op internet bijvoorbeeld een houtgestookte hottub kopen, maar daarnaast heb je ook vaak in winkels zoals de Gamma of IKEA hottubs te koop zijn. Mocht je ook graag willen zwemmen in de tuin, dan zou je eventueel ook een zwemspa kunnen kopen. Dit is in jacuzzi met een klein zwemgedeelte erbij. Het enige nadeel van deze variant is dat het erg prijzig is. Bovendien kost het maandelijks ook meer geld om het water warm te houden. Dit omdat er simpelweg meer water nodig is. Houd er overigens ook rekening mee dat je hier veel ruimte voor moet hebben. 

Verschillende soorten hottubs

Hottubs zijn er vanwege het brede aanbod aan functies en doeleinden in alle soorten en maten. Je hebt allereerst de inbouw hottub. Deze hottub wordt in de vloer van een daarvoor gekozen ruimte ingebouwd en zijn over het algemeen groter dan de gemiddelde hottub. Een andere soort hottub is de buiten hottub. Deze buiten hottubs zijn bedoeld voor bijvoorbeeld in de tuin en zijn gemaakt van duurzame materialen zoals hout of kunststof. Deze hottubs zijn vaak ook groter dan de gemiddelde hottub en kunnen aangesloten worden op water- en elektriciteitsvoorzieningen. Houd er rekening mee dat het in veel gevallen nodig is om krachtstroom op de hottub aan te sluiten. Indien je hier nog geen aansluiting voor hebt, dan dien je dit te laten maken door een elektricien. Het nadeel hiervan is dat dit al snel veel geld kost. 

 

https://www.elite-wellness.nl/hottubs/