Wel Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Alles wat je moet weten over bovenooglidchirurgie

Alles wat je moet weten over bovenooglidchirurgie

Bovenste ooglidchirurgie, of blepharoplastie, is een cosmetische procedure die zich richt op de bovenste oogleden. Deze ingreep is bedoeld om verslapte huid en wallen op de bovenoogleden te corrigeren, waardoor je er ouder uitziet dan je bent. Als je overweegt een bovenooglidcorrectie te ondergaan, is het belangrijk om te begrijpen wat die inhoudt en of je al dan niet een geschikte kandidaat bent voor dit type ingreep. Laten we eens kijken wat een bovenooglidcorrectie inhoudt en voor wie deze het meest geschikt is.

 

Wat houdt een bovenooglidcorrectie in?

Bij een bovenooglidcorrectie wordt overtollige huid van de oogleden verwijderd om een glad en jeugdig uiterlijk te creëren. Over het algemeen duurt de ingreep ongeveer 1-2 uur en is alleen plaatselijke verdoving nodig. In complexere gevallen kan algemene verdoving worden toegepast. De chirurg maakt kleine sneetjes in de natuurlijke plooien van je bovenoogleden, zodat ze na genezing nauwelijks zichtbaar zijn. Je chirurg verwijdert dan vet en weefsel van je oogleden voordat hij ze voorzichtig dichtnaait met oplosbare hechtingen.

 

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is het meest geschikt voor mensen die door veroudering of erfelijkheid last hebben van wallen of afhangende huid op hun bovenoogleden. Het kan een fris uiterlijk herstellen door overtollige huid boven de ogen te verwijderen, wat rimpels rond de ogen kan helpen verminderen en het zicht kan verbeteren als er enige belemmering was door hangende huid. Mensen met gezond gezichtsweefsel en een gezonde spierstructuur zonder ernstige oogaandoeningen kunnen over het algemeen baat hebben bij deze ingreep, zolang ze in goede algemene gezondheid verkeren en niet roken.

 

Tijd voor een ooglidcorrectie?

Bovenste ooglidchirurgie kan geweldige resultaten opleveren als het correct wordt gedaan, maar het is belangrijk om volledig te begrijpen wat de procedure inhoudt voordat je er beslissingen over neemt. Zorg ervoor dat je een ervaren plastisch chirurg raadpleegt die expertise heeft in het uitvoeren van dit soort ingrepen, zodat je een nauwkeurige beoordeling krijgt of je al dan niet geschikt zou zijn voor dit soort behandeling. Met de juiste informatie kun je met kennis van zaken beslissen of dit type cosmetische verbetering voor jou geschikt is.

 

https://ooglid.nl/