Wel Gezond
Image default
Alternatief

Wat is de oorzaak van die putjes in de benen nu eigenlijk?

Iedereen kent wel de sinaasappelhuid. Vaak zichtbaar bij de dijen, waarbij het vooral de vrouwen zijn die hier last van hebben. De sinaasappelhuid ziet niet uit zoals het schoonheidsideaal van veel mensen en sommige mensen zijn dan ook druk in de weer om die putjes te verbergen. Heb jij van die putjes en wil je wel eens weten hoe ze ontstaan? Lees het hier.

Wanneer krijg je cellulite?

Niemand wil ze graag, die uitstulpingen en deukjes in de billen of op de bovenbenen. Maar, sommigen krijgen ze wel sneller dan anderen. Vrouwen krijgen sneller cellulite dan mannen. Bovendien lijken hormonen ook een rol te spelen. Dus in de periodes met schommelingen in de hormoonspiegel kan er die welbekende sinaasappelhuid ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pubertijd, maar ook aan een zwangerschap of aan de overgang. Daarnaast denkt men dat levensstijl ook van invloed is. Dit komt omdat cellulite kan ontstaan door een ophoping van afvalstoffen in de vetcellen. Ook een slechte bloedcirculatie kan cellulite bevorderen. Een grote factor waar je helaas niet iets aan kunt doen, is erfelijkheid.

Van koud douchen tot een anti cellulite gel

Er zijn verschillende manieren om cellulite te lijf te gaan. Het is echter niet zo dat je zo een garantie hebt, dat het probleem zich oplost. Als je net de verkeerde genen hebt, dan is het gewoon een gegeven. Wat kun je wel doen? Dat is goed voor jezelf zorgen. Zorgen voor dus een goede bloedcirculatie en zorgen dat je geen ophopingen krijgt van gifstoffen.

Een zeer effectieve manier om de bloedcirculatie te bevorderen is om koud te douchen. Wim Hof, de man die ook wel bekend staat als ‘The Iceman’ zweert hierbij. Ophopingen van gifstoffen voorkom je door gezond te eten. Een nog niet genoemde oplossing kan ook zijn om een anti cellulite gel te gebruiken. Het is misschien een discussieveld of zo’n gel echt iets uithaalt. Maar, vergis je niet: masseren van de huid is goed voor de bloedsomloop en dat stimuleert tegelijkertijd de afvoer van gifstoffen. En dat je dan een gel gebruikt waarop staat: anti cellulite gel dat is dan toch alleen maar een mooie reminder toch? Bovendien zou het ook zomaar kunnen dat die anti cellulite gel bij jou wel bijzonder goed werkt.

https://revvi.eu/products/anti-cellulite-gel