Wel Gezond
Image default
Alternatief

Ik val niet meer af wat nu?

Wanneer je aan het afvallen bent merk je soms wel eens dat je progressie stagneert. Er vinden bepaalde ontwikkelingen plaats in je lichaam die hiervoor zorgen. In deze blog vind je de nodige tips om jou gewichtsverlies niet tot een einde te laten komen!

Zo kun je nog meer gewicht verliezen!

Wanneer je aan het afvallen bent, merk je wel eens dat je progressie stagneert. Dit komt doordat je lichaam slimmer is dan je denkt. Je lichaam past zich aan op de dagelijkse inname van calorieën. Het lichaam leert om dezelfde dagelijkse bezigheden uit te voeren op een kleinere hoeveelheid calorieën. Verlaag nogmaals je dagelijkse hoeveelheid met een aantal calorieën om opnieuw een seintje te geven naar je lichaam om overtollige glucose en vet voorraden te verbranden. Je kan er ook voor kiezen om simpelweg meer te gaan sporten en bewegen om zo meer calorieën te verbranden dan je dagelijks binnen krijgt. Sporten en bewegen is sowieso gezond en houdt je jong. Sporten en bewegen heeft dus vele voordelen.

Zo werkt een calorie

Elk product met vetten, koolhydraten of eiwitten bevat calorieën. Vetten, koolhydraten en eiwitten worden ook wel macro’s genoemd. Daarnaast heb je nog micronutriënten zoals: zink, ijzer of magnesium. Deze nutriënten bevatten geen calorieën! Wanneer je van plan bent om af te vallen zul je dus minder van deze drie macronutriënten moeten eten, maar welke? Koolhydraten zeker? Nee, absoluut niet! Er heerst een fabel dat koolhydraten de groten boosdoener is bij gewichtstoename. En dit terwijl koolhydraten gedeeld de minste calorieën bevat van alle macro’s. Een gram koolhydraat bevat net als een gram eiwit 4 calorieën. Een gram vet bevat daarentegen 9 calorieën! Vermijd daarom juist hartige producten die ver bevatten zoals taart, fastfood, roomijs of gebak.

Betekend dit dat je helemaal geen vetten meer moet eten? Nee, ook hier zijn vaak veel misvattingen over. Vetten zijn verantwoordelijk voor hormonale processen in het lichaam. Wanneer je jezelf volledig weerhoudt van het eten van vetten, treden er veranderingen op in je hormonaal systeem dat negatieve gezondheidsgevolgen kan hebben. Blijf daarom gezonde vetten eten zoals natuurlijke en plantaardige vetten. Probeer gewoon te minderen in dingen waarvan we allemaal weten dat ze ongezond zijn.

 

https://samen-sterk.com/dietist-den-haag/