Wel Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Vitamines en mineralen het beste aanvullen doe je met deze tips

Er zijn tientallen soorten vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Van vitamine A, B1 tot en met B12, C en mineralen als ijzer, magnesium en calcium. Wanneer je een gezond leven wil leiden is het belangrijk dat je voldoende vitamines binnenkrijgt op een dag. Alleen hoe pak je dat precies aan? Wij zijn gelukkig voor je aan de slag gegaan en hebben in dit artikel een aantal tips op een rijtje gezet hoe je het beste vitamines en mineralen kunt aanvullen.

Eet voldoende verse groentes en fruit

Het klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar toch lukt het niet iedereen om het te bewerkstelligen op een dag. Dan hebben we het over het eten van groenten en fruit op een dag. Uit onderzoek is gebleken dat er wordt adviseert minstens 250 gram groenten op een dag te eten. Echter, in Nederland eet men gemiddeld 166 gram groentes op een dag. Ga maar eens na bij jezelf: hoeveel gram groenten eet jij? Groente en fruit zitten boordevol vitamine A en C. Aangezien je lichaam veel van deze vitamines niet zelf aanmaakt, is het van cruciaal belang het advies van 250 gram groentes op een dag aan te houden. Zorg er dus voor dat je altijd een extra stuk groente in je winkelmandje gooit als je boodschappen aan het doen bent. Extra tip! Houd rekening bij het koken met diverse soorten groentes dat je de vitamines niet kapot kookt.

Vlees (vervangers), vis en kipsoorten

Het is niet alleen belangrijk om voldoende groente en fruit te eten op een dag, maar ook is het van groot belang vlees (vervangers) vis, en/of kip te consumeren. In deze producten zitten weer andere voedingswaarden die niet in bijvoorbeeld een banaan te vinden is. Denk aan vitamine A, D en B. Tip! Ben jij veganist of vegetariër? Zorg dan dat je in je dieet gerechten toevoegt die vitamine B12, oftewel ijzer bevatten. Een tekort aan vitamine b12 kan namelijk leiden tot nare gevolgen. De symptomen zijn goed te herkennen: misselijk, slapjes, slechte concentratie en hoofdpijn. Meer informatie over dit onderwerp vind je hier: vitamine b12 symptomen en functionele geneeskunde.

De zon

Tot slot halen we met zijn alle veel vitamines en energie uit de zon. Wij raden je daarom aan altijd voldoende tijd buiten in de zon door te brengen. Smeer je wel altijd goed in voordat je een verbrande huid oploopt!

https://newmedix.nl/vitamine-b12-tekort/