Wel Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Alternatieve geneeswijzen, welke werken nu?

Je ziet dat er een omslag begint plaatst te vinden. Ook in het Westen zijn er steeds meer mensen, die hun heil zoeken in alternatieve geneeskunde. Er is heel lang heel veel tegengas geweest, vooral vanuit het reguliere circuit. Voor een deel logisch, want sommige mensen kregen in het alternatieve circuit niet de zorg die ze echt nodig hadden. Het voorval met Sylvia Millecam, is daarbij het eerste dat veel mensen te binnen schiet.

Maar het is jammer om alternatieve geneeswijzen, allemaal als kwakzalverij weg te zetten. Gooi het kind niet met het badwater weg.

Onder hypnose van een virtuele maagband worden voorzien

Ja, het kan. En, ja het kan ook werken. Daar waar tot nu toe altijd werd gedacht dat onder het mes in het ziekenhuis de enige optie is, kan een virtuele maagband mogelijk ook werken. Het staat natuurlijk boven kijf dat als het niet werkt, je alsnog zo snel mogelijk een operatie moet krijgen, als het gewicht het toelaat.

Een virtuele maagband heeft ook als voordeel, dat je het kunt inzetten als afvallen voor een operatie echt niet wil lukken. In plaats van dat men niet meer weet wat je nu nog kunt doen, om jouw leven te redden, is dit mogelijk wel een oplossing. Op weg naar een gezonder leven.

Stoppen met roken

Behalve dat je met hypnose mogelijk een zetje krijgt, voor het afvallen met een virtuele maagband, kan je ook met behulp van hypnose stoppen met roken. Is het 100% sluitend? Nee, dat niet. Maar er zijn wel mensen waar het zeker wel werkt.

Kruiden, oliën en dat soort zaken

Werkt het of werkt het niet? Is er een placebo-effect? Veel onderzoeken laten een wisselend beeld zien. Toch zijn er echt wel middelen die werken. Zo kan bijvoorbeeld thee van Passiebloem helpen tegen slapeloosheid. Zo zijn er nog veel meer middelen die in de vergetelheid zijn geraakt, maar zeker wel werken.

Soms mag je ook de vraag wel eens andersom stellen: hoeveel reguliere geneesmiddelen werken eigenlijk echt? Op het internet lees je soms dat veel medicijnen net zoveel kwaad als goed doen. Misschien moeten we daarom niet naar alleen de alternatieve circuit kijken, om uit te zoeken of iets werkt…

https://hypnosezorg.nl/toepassingen/virtuele-maagband/