Wel Gezond
Image default
Voeding

Een traditie bij studentenverenigingen

Een traditie bij studentenverenigingen is het organiseren van een verjaardagsfeestje waarbij leden van een vereniging bij elkaars ouders thuiskomen. Ze dineren daar uitgebreid en vieren eigenlijk min of meer een feestje. De leden krijgen zo een goed idee van hoe iemand leeft buiten zijn of haar studentenleven. Je leert elkaar op die manier ook sneller en beter kennen. Deze traditie is zeker de laatste jaren ongekend populair.

Tips voor een fijne avond met andere studenten

Deze feestelijke traditie die ook wel ‘21 diner’ wordt genoemd is vaak spannend voor degene die het organiseert. Ineens moet je zoveel zaken organiseren. Je dient te denken aan een gastenlijst. Wie nodig je uit en waarom? De uitnodigingen dienen bovendien snel verzonden te worden, zodat eenieder op de hoogte is. Denk hierbij ook aan de beschikbare ruimte en je budget. Een ander belangrijk aspect is het thema van je feestje en de daarbij behorende dresscode. Ga je voor een bepaalde kleur of een bepaalde stijl? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het allerbelangrijkste van een 21 diner is toch wel het diner zelf. Veel studenten kiezen ervoor om eenmalig een chef-kok in te schakelen. Het is immers fijn als er uitgebreid en heerlijk voor je gekookt wordt. Je kunt zo een nóg betere gastvrouw of -heer uithangen en zelf relaxen. Probeer je portemonnee en die van je ouders te sparen en ga vooral niet voor tien gangen met kaviaar, kreeft en oesters. Goede producten zijn altijd leuk, maar hoeven niet duur te zijn. Van tevoren kun je je wensen bespreken met de chef-kok die jij inhuurt! Vergeet uiteraard niet te genieten. Het is immers je verjaardag en je wordt maar één keer 21 jaar!

De gast dient zich te gedragen

Gasten moeten zich natuurlijk ook als voortreffelijke gasten gedragen en zeker tijdens een 21 diner. Je hebt als gastheer of -vrouw waarschijnlijk te veel stress op bepaalde momenten. Hierdoor kun je niet alles in de gaten houden. Zo is het wel netjes dat gasten zich aan de dresscode houden. Daarnaast doen gasten vaak veel moeite om een mooi cadeau te regelen. Een boekenbon van 10 euro is eigenlijk ongewenst en past niet bij de setting. Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen een gezellige fijne avond heeft samen.

https://chefstbl.com/2021/11/18/organiseer-je-21-diner-met-een-thuiskok-van-chefstbl/