Wel Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Ashwagandha: werking, voordelen en beste supplement kopen

Ashwagandha: werking, voordelen en beste supplement kopen

Ben je op zoek naar een kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt vanwege wetenschappelijk onderzochte gezondheidsvoordelen? Dan kom je uit bij Ashwagandha. In dit artikel lees je meer over de werking van deze natuurlijke kruid, de bijwerkingen, voordelen en de dosering.

Werking van Ashwagandha

Laten we beginnen met wat de werking is van deze kruid die al eeuwen in onder andere China en India wordt gebruikt. Ashwagandha is een kruid, welke onder meer de hersenfunctie stimuleert. Het staat ook wel bekend onder de namen Withania en Ginseng. Dit kruid is doorgaans verkrijgbaar in capsulevorm (biologisch) of in poedervorm. De Ashwagandha plant komt veel voor in India en wordt daarom ook wel de Indiase ginseng genoemd.

Ben je benieuwd hoe lang het duur voordat je effect merkt? De meeste mensen voelen de effecten van Ashwagandha binnen 7 tot 14 dagen. Geef dus niet te snel op als je na 2 dagen nog weinig merkt.

De voordelen van de Ashwagandha

Ashwagandha wordt met name gebruikt tegen stress en klachten die daar mij te maken hebben. De voordelen die het meest worden genoemd zijn dat dit kruid rustgevend is, ontstekingsremmende eigenschappen bevat en helpt bij de ondersteuning van de algemene gezondheid. Daarnaast wordt Ashwagandha supplementen veelal gebruikt door met mensen die klachten hebben omtrent het in slaap vallen / slapeloosheid. Let wel: deze claims zijn nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Ashwagandha kopen als supplement

Wil je het graag eens proberen? Het ashwagandha supplement is verkrijgbaar in twee varianten: een capsulevorm, tabletten of een poedervorm. Het voordeel van capsules en tabletten is dat dit handig is vervoeren voor op reis en makkelijk te doseren. Poedervorm is weer geschikt om dit te gebruiken voor een smoothie. Bekijk de Top 5 ashwaghandha supplementen op VergelijkCBD.

Tot slot

Zoals je hebt gelezen heeft Ashwagandha heeft een kalmerende werking en biedt het diverse voordelen zoals stressvermindering en krijg je meer inspanningsvermogen. Je kunt het verkrijgen in capsulevorm en als poeder.

Gerelateerde artikelen

Op retraite gaan in het mooie Nederland

Tips voor een holistisch leven

Alternatieve geneeswijzen, welke werken nu?