Wel Gezond
Image default
Voeding

Gezonde snacks voor onderweg

Je kent het wel, je bent onderweg en je krijgt trek. Vaak pak je dan iets makkelijks en ongezonds, zoals een reep chocola of een zak chips. Er zijn genoeg gezonde opties die je net zo snel kunt pakken en meenemen. Voorbereiding is heel belangrijk als het gaat om gezonde snacks voor onderweg. Maak je de snacks van tevoren, dan grijp je minder snel naar ongezonde opties. Het kost wat tijd, daar dat is het waard. Bereid eens een paar gezonde snacks in het weekend. Zo heb je voor de hele week iets klaarliggen en hoef je alleen een bakje uit de koelkast te pakken als je de deur uitgaat. Een fijne website om inspiratie op te doen is fuelyourbody.nl, hier kun je veel gezonde snacks voor onderweg vinden. 

Makkelijke en gezonde snacks

Je hoeft geen moeilijke recepten te volgen om onderweg gezond te eten. Er zijn genoeg makkelijke en gezonde snacks die je snel kunt maken en meenemen. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

 

  • Noten en zaden: dit zijn makkelijke snacks die je in een klein bakje of zakje mee kunt nemen.  Ze bevatten gezonde vetten en eiwitten en geven je snel energie. 

  • Vers fruit: appels, bananen, druiven of aardbeien. Dit kun je allemaal snel en makkelijk meenemen. Was of snij ze van tevoren en doe ze in een bakje, zodat je ze meteen kunt eten. 

  • Groente sticks: wortels, paprika en komkommer in reepjes gesneden zijn niet alleen gezond maar ook lekker en knapperig. 

  • Yoghurt met muesli: een klein bakje yoghurt met wat muesli kun je makkelijk meenemen in een afgesloten bakje. Zorg dat je het koel houdt met een koelelement als je langer onderweg bent. 

 

Snelle maaltijd pakketten

Als je weinig tijd hebt, zijn snelle maaltijd pakketten een goede oplossing. Deze pakketten zijn speciaal samengesteld met gezonde ingrediënten en zijn binnen een paar minuten klaar. Handig voor als je onderweg bent en toch gezond wilt eten. Je kunt ze ook makkelijk meenemen en later opwarmen als dat nodig is. Deze maaltijdpakketten bevatten vaak een mix van granen, groenten en eiwitten, waardoor je een gebalanceerde maaltijd hebt die je energie geeft. Het is een makkelijke optie voor drukke dagen of als je onverwacht langer onderweg bent. Gezonde snacks voor onderweg hoeven niet ingewikkeld te zijn. Met een beetje voorbereiding en de juiste keuzes kun je altijd iets gezonds bij de hand hebben. Varieer met je snacks, dan wordt het niet saai en houd je het makkelijk vol.