Wel Gezond
Image default
Voeding

3 kersttoetjes om de vingers bij af te likken!

Dit jaar hoef je niet te gaan puzzelen om een perfect kerstdiner op tafel te zetten, want we hebben de gouden tip: houd het voorgerecht en hoofdgerecht simpel en klein, dan kun je uitpakken met een heerlijk toetje. Na een gang of vijf heb je namelijk geen plaats meer voor deze 3 toppers en daar zou je enorm van balen. Tipje van de sluier: haal voldoende chocolade in huis.

Chocolademousse

De chocolademousse is een klassieker en misschien wat saai. Maar met een paar tips kun je hem wél speciaal maken. Als je de mousse helemaal zelf maakt, ga je zeer waarschijnlijk voor pure chocolade als hoofdingrediënt. Durf je een risico te nemen, dan kun je gaan voor een chocolade soort met meer dan 80 % cacao of een mildere variant met melkchocolade of zelfs witte chocolade. Bij het uitserveren hoort natuurlijk een toef slagroom, maar je kunt het toetje nog verder versieren met rood fruit zoals mascarpone met aardbeien of frambozen. Houd je juist van een frisse smaak? Dan kun je ook gaan voor ananas.

Aardbeien mascarpone

Met aardbeien mascarpone kun je veel kanten op en je kunt het zo bont maken als je wilt. Je kunt dit toetje aanvullen met een bodem van koekjes. Je kunt bijvoorbeeld een crumble maken met speculaas of Bastogne-koekjes. Stukjes brownie passen ook prima bij het romige van de mascarpone en het zoete van de aardbeitjes. Het geheel kun je afmaken met chocoladesnippers of kerstchocolaatjes. Die laatste krijg je misschien zelfs cadeau en je moet toch écht die hele lading zoetigheid zien weg te werken. Je kunt er voor kiezen om een hele schaal te maken met aardbeien mascarpone en crumble, maar je kunt de desserts ook apart maken.

Chocoladefondue

Een chocoladefondue is eigenlijk simpel te maken. Heb je geen fondueset, dan kun je ook gewoon een pan gebruiken om de chocolade in te smelten. De enige voorbereiding die je kunt doen, is het zoeken naar lekkere dingen om in de chocolade te dopen. Daar kun je veel kanten mee op zoals koekjes, spekjes en verschillende soorten fruit. Je kunt er ook voor kiezen om fruit in chocola te dopen en deze bij een ander toetje te serveren, bijvoorbeeld bij aardbeien en mascarpone.

https://makkelijkafvallen.nl/recepten/aardbeien-mascarpone/